keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Piknik


Turun Marttaherrat kokoontuivat Riitan ja Teresan (ks.kuva)johdatuksella valmistelemaan piknik-annoksia 18.4.2012. Piknikillä tarkoitetaan ulkona luonnossa nautittua ateriaa. Turussa kokoonnutaan ainakin vappupiknikille Tähtitorninmäelle ja Helsingissä Ullanlinnalle. Riitan ohjeet piknik-retkeä varten olivat eväiden turvallisuus eli kylmälaukkusäilytys. Kaikkea majoneesipitoista pitäisi välttää samoin kuin helposti pilaantuvia kanoja ja kaloja.Ruoan lisäksi olisi hyvä varautua luontoon lämpimin vaattein ja unohtamatta roskapussia.
Osallistujia riitti niin paljon, että pystyimme jakaantumaan päivä- ja iltaryhmiin. Marttojen "Piknik korin herkut" kirjasesta valmistimme seuraavat herkut:

1. Sitruunamarinoitu perunasalaatti (ilman majoneesia)
2. Broilerisalaatti piknikille
3. Piknik-lihapullat
4. Poronliharullat
5. Wurstirulla
6. Ananas-suklaamuffinit





Pidin henkilökohtaisesti eniten perunasalaatista, jossa raskas majoneesi oli korvattu sitruunaisella öljyllä. Salaatin kanssa sopivat loistavasti melko maustetut lihapullat. Tein itse poronliharullat, jotka mielestäni onnistuivat myös hyvin. Yleensä ne tehdään ohueista rieskoista mutta tällä kertaa käytin valmiita tortilla-kiekkoja. Hiukan vastaavanlainen oli Wurstirulla, johon käytettiin tortillan sijasta munakasta ja täytteenä silputtua meetwurstia.
Piknikillä nautitaan juomaksi yleensä kuohuviiniä tai jotain raikasta valkoviiniä. Toin juomaksi Saksan Rheingausta ostamaani Rieslingiä, jonka hapokkuus sopi hyvin näiden kylmien piknik-ruokien kanssa. Kuvassa Kühnin viinitalo Rheingaussa ja pullo heidän kuivaa Jacobus Rieslingiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti