perjantai 15. huhtikuuta 2011

Lusikka Soppaan


Marttaherrat kokoontuivat 30.3.2011 keittelemään soppia. En päässyt itse mukaan koska olin silloin Düsseldorfin ProWine messuilla. Virtasen Eero lupasi ottaa mulle reseptit talteen ja napata muutamia valkokuvia keittiön ilmapiiristä. Eero käväisi juuri kertomassa kokkailuistanne ja toi mulle Marttojen kustantaman kirjasen "Lusikka soppaan". Kirjasen tekijät ovat Arja Hopsu-Neuvonen ja Kaisa Härmälä. Hämmästelin hiukan nimeä, sillä samalla nimellä on keittokirjan kulkaissut TV:stäkin tunnettu kokki Hans Välimäki jo vuonna 2009. Toivottavasti Marianne Heikkilä ei joudu plagioinnista vastuuseen.
Kirja toimi oppaana ja siitä valmistettiin seuraavat keitot: Jugurtti-juustokeitto, poro-leipäjuustokeitto, lohikeitto, tomaatti-jauhelihakeitto ja thaimaalainen sieni-kookoskeitto. Lisukkeeksi valmistettiin sipuli-parmesaanifocacciaa ja jölkiruoaksi tyrnikerroskiisseliä. Päivän parhaimmaksi osoittautui porokeitto, jota pitää näin kotioloissakin kokeilla.

Kuvassa Virtanen kokkailee Thai-keittoa ja toinen kuva esittelee esteettistä tyrnikiisseliä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti